Belysning i badrum

Borsta inte tänderna i mörker! Skämt åsido, i badrummet är det a och o med god belysning. Om ditt badrum har ett fönster får du så klart extra ljusinsläpp men det finns ändå mycket att tänka på när det gäller belysningen. Dels behöver du en god allmänbelysning, dels behövs punktbelysning på vissa särskilda platser. I dag finns det många olika typer av badrumsbelysningar så det finns garanterat något för alla badrum och stilar! När man väljer lampa ska det förstärka den övriga inredningen. Funktion och design är med andra ord precis lika viktiga, håller du inte med om det påståendet?

Trendiga val för våtutrymmet

Vilka trender i badrum ser vi då just nu? Det händer mycket spännande och det var länge sen som det fanns så mycket snyggt att välja på. Den som vill förnya sitt badrum har garanterat mycket att välja bland. En trend som vi kommer att få se mer och mer av lampetter som fästs på väggen. De ger en helt annan typ av känsla än till exempel inbyggda ljusramper. Känslan blir mer ombonad och den här lampan kan med fördel kombinerad med en rund spegel. 70-talet gör en storslagen comeback i hemmet just nu och det gäller så klart även då det gäller badrummet. Ett exempel är lampor i till exempel färgat glas med en viss typ av struktur. Vi ser även en trend med betydligt fler punktbelysningar än tidigare vilket också gör badrummet extra mysigt.

Tänk på säkerheten

När det gäller all form av installation av lampor är det så klart viktigt att sätta säkerheten i först rummet. Är du osäker på hur arbetet ska utföras bör du alltid anlita en professionell elektriker. De ser till all installationen görs på rätt sätt och faktum är att om den görs på fel sätt kan det medföra stora risker. Dessutom ser en elektriker till att resultat blir snyggt och rätt gjort utan tråkiga skarvar eller liknande. Du kommer garanterat att bli nöjd med resultatet! Något annat som kan vara viktigt att göra är att se till av badrummet alltid hålls torrt och att det har en god ventilation. med Intellivent fresh badrumsfläkt minskar vattenångan och det kan vara ett bra alternativ med dig som behöver förbättra inomhusluften i vårutrymmet. God ventilation är så klart viktigt i både små och stora badrum.