Belysning i barnrummet

I ett barnrum måste det finnas tillräcklig belysning för att man skall kunna tillbringa längre tider där inne. Barn älskar att leka och det är viktigt att kan kommer ihåg i inredningsskedet att även tillföra tillräckligt många ljuspunkter, trots att det är ett litet rum. I barnets rum behövs det förutom en ordentlig taklampa, även en skrivbordslampa och en sänglampa. Taklampan skall ge ett behagligt sken så att den lyser upp lekutrymmet då barnet leker till exempel på golvet med Lego eller en bilbana.

Sju ljuskällor per rum

När man talar om inredning brukar det sägas att det skall finnas 5 – 7 ljuskällor i varje rum. Det kanske känns konstigt att man behöver så mycket ljus, men sanningen är den att ögat inte mår bra ifall det behöver anstränga sig för att se bra. Speciellt i barnrum är det viktigt att minnas detta. I det smarta hemmet finns det kanske armaturer som är anpassade till ifall nån vistas i rummet. De har en så kallad rörelsesensor som gör att lampan tänds då någon rör sig i rummet vilket är fiffigt när det gäller ett mindre barns rum , där barnet kanske inte själv räcks upp till strömavbrytaren. Om det är ett skolbarn som huserar i rummet, behövs definitivt en bra arbetslampa vid skrivbordet.

Snygga lampor till barnrummet.

Det finns många snygga lampor att skaffa till ett barnrum. I utbudet hittar man taklampor med motiv ur de kända barnfilmerna som just nu är moderna. Det finns söta nattlampor i form av djur och tuffa skrivbordslampor för familjens tonåringar. De kanske är aningen industriella eller har en look som tilltalar skolbarn. Barn i skolåldern brukar ofta gilla att själv inreda och dekorera sitt rum med bland annat posters och andra väggdekorationer. Nuförtiden kan man sätta upp ljustavlor på väggarna som även de fungerar som en ljuskälla i rummet. Dessa tavlor har utbytbara bokstäver som man kan ha lite skoj med. För de äldre barnen kanske det passar med ljusbokstäver, vilka även är populära inredningsdetaljer just nu.