Packa lamporna rätt i flytten

Är det dags att byta bostad? Då har du den svåra uppgiften att frakta dina ägodelar från punkt a till punkt b på ett bra sätt framför dig. Något av det klurigaste att packa ned är faktiskt lampor då de ofta har många sköra delar. Här följer några tips för att frakta dina fina lampor på ett säkert sätt.

Ta hand om lampskärmarna på rätt sätt

Lampskärmar kommer i många olika material, men gemensamt för nästan alla är att de är sköra. Lampskärmar i textil har i och för sig en stomme av metall inuti som ger stöd, men det kan ändå vara smart att fylla dem med något för att de ska hålla formen, till exempel papper. Undvik tidningspapper när du slår in lampskärmar eftersom trycksvärtan på dem lätt kan ge fula fläckar. För skärmar i tunn plast gäller samma sak. Lampskärmar i glas eller porslin bör packas ned med största försiktighet. Ett tips är att slå in dem i klädesplagg eller handdukar. På så sätt slår du två flugor i en smäll eftersom du får ned flera olika saker i samma låda. Tycker du att det låter krångligt? Då är det bra att veta att det finns företag som arbetar med flytthjälp att tillgå. Av dem kan du få hjälp med hela packningen, men även goda råd för att lyckas själv.

Försäkra dyrgriparna

Äger du en riktig dyrgrip till lampa? Kanske en sällsynt designerpjäs, eller en riktigt gammal antikvitet? Då är en flytt ett utmärkt tillfälle att äntligen försäkra den. Det gör inte bara att du får ekonomisk ersättning om något skulle skadas under flytten, utan också i framtiden. Det kan också vara så att din nuvarande hemförsäkring täcker detta. Hos Expressen kan du läsa mer om vad som faktiskt gäller för olika försäkringar. Att låta bli att packa ned lampor i lådor som ska med flyttbilen är även det ett alternativ.