Pannlampor – Att tänka på!

Marknaden för pannlampor är stor och växer så att den knakar, eftersom när du väl har skaffat dig en pannlampa, vet du hur praktiskt den är och kan inte vara utan lampan. Att använda en pannlampa gör att det går att förlänga dygnet ytterligare och göra olika aktiviteter som annars funkar bäst i vanligt dagsljus. Det kan vara exempelvis att vandra på natten för att uppleva djurlivet eller för att meka med bilen där inte vanligt ljus når. Användningsområdena är många och gör att du samtidigt har händer helt fria oavsett vad du håller på med.

Välja lampa

Den dyraste pannlampan behöver inte vara det naturligaste valet. Det allra bästa är att du tänker genom vad du ska använda din lampa till, eftersom det kommer underlätta valet för dig. Frågor som du kan ställa dig är:

  • Ska den vara vattentålig?
  • Kommer du använda pannlampan bara ibland?
  • Pannlampan måste klara av strapatser?
  • Hur stark behöver lampan vara?

Dessa var bara några frågor som du behöver ställa för dig, för att göra ett lättare val.

Att tänka på

Det finns tre saker som du bör fundera på innan du köper dig en pannlampa. För det kommer göra det enklare i djungeln bland lamporna som finns på marknaden. Tänker du på dessa tre råden kommer det underlätta för dig att hitta i mörkret.

  • Ljusbild och ljusstyrka – Innebär att du kommer stöta på termen lumen och det är hur ljusstyrkan mäts, samtidigt som det också mäter all den mängd av ljus som syns från en och samma källa. Ju mer lumen, ju starkare ljus.
  • Batteritid – Betyder precis som det låter, antalet timmar som lampa kan lysa innan det är dags att ladda batterierna igen. Kan vara bra och veta om du till exempel ska ut på en vandring som vara flera dagar.
  • Användarvänligheten – Det gäller hur bekväm och lättanvänd pannlampan är. Ska batterifickan vara bak eller fram? Ska den vara vattentålig? Kommer du åt knapparna och kan du sätta den på en hjälm?

Ljusfunktioner

Vanligtvis på en pannlampa finn det olika inställningar du kan göra, beroende på vad för ljus du är ute efter. För du vill säkert kunna anpassa ljuset efter den aktivitet du håller på med. De olika justeringarna gör att du sparar på batteritiden.

  • Flodljus är ett ljus är perfekt när du ska packa, laga mat, läsa eller meka
  • Fjärrljus är den typ av ljus som är mer koncentrerat och du kan se långt, perfekt om du är i rörelse och aktiv
  • Rött ljus är ett prefekt ljus som gör att du lättare och snabbare kan anpassa dig till att se i mörkret

Det finns till och med pannlampor som gör att de en inställning automatiskt beroende på din aktivitet. Har du svaren på frågorna kan du söka efter butiker som säljer pannlampor på nätet. Du säker efter en lampa precis som du skulle söka efter ett företag så som fakturino.se eller liknande. Det behöver inte vara svårare än så!