Starta en egen lampbutik

Brinner du för belysning och skulle tycka det vore kul att driva din egna lampbutik? I så fall får du några tips som du kan ha nytta av för att komma igång och göra verksamheten lyckosam.

Satsa på din dröm

Vi har alla olika drömmar och mål här i livet och om din är att sälja lampor så ska du inte låta något hindra dig. Att sälja lampor i en fysisk butik kan faktiskt vara väldigt gynnsamt, då lampor är svåra att köpa online till skillnad från många andra produkter. Lampor är ganska sköra och därför kan de skadas under frakten från butik till kund. Dessutom kan det vara svårt att veta hur en lampa ser ut i verkligheten då en bild kan skilja sig från verkligheten. Många som ska köpa lampor vill därför veta vad de köper.

Hur du kan gå tillväga

Till att börja med kan du besöka verksamt.se och Skatteverkets hemsida för att läsa och lära dig mer om hur det fungerar att driva företag. Där kan du även ta reda på om F-skatt eller FA-skatt passar dig bäst. När du har gjort det kan du börja köpa hem varor. Om du hyr ett förråd exempelvis i Västerhaninge kan du dessutom förvara dina produkter tryggt och smidigt. Sedan är det dags att leta lokal. Hitta en liten lokal till att börja med. Om verksamheten går bra kan du flytta till en större efterhand.